Zeytin Gübreleme Programı

Zeytin ağaçlarının gübrelenmesi, iklim, toprak tipi ve ağacın yaşına göre değişir. Genel olarak, zeytin ağaçlarına yılda iki kez gübre verilir. İlk gübreleme, ilkbaharda, yaprakların çıkmadan önce yapılır. Bu gübreleme, azotlu gübreler kullanılarak yapılır. Azotlu gübreler, zeytin ağaçlarının büyümesini ve gelişmesini sağlar. İkinci gübreleme, yaz sonunda veya sonbaharda yapılır. Bu gübreleme, fosforlu ve potasyumlu gübreler kullanılarak yapılır. Fosforlu ve potasyumlu gübreler, zeytin ağaçlarının meyve vermesini sağlar.

Gübreleme dönemlerini seçerek zeytin ağaçlarınıza ne zaman hangi gübreleri vermeniz gerektiğini inceleyebilirsiniz.

NPOZINC

Damlamadan: 1-2 lt / da

Yapraktan: 200-300 ml / 100 lt su

Çiçeklenmeden önce tomurcuk döneminde, meyve döneminde ve hasattan önce uygulanır.

GUSTO

Damlama: 2-3 kg/da

Yapraktan: 200-300 ml/100 lt su

Çiçek meyveye döndükten sonra başlayarak meyve renge dönünceye kadar.

AMİNOMAS

Damlamadan: 1-1,5 kg / da

Yapraktan: 100-125 ml / 100 lt su

 Çiçeklenmeden önce ve sonra 2-3 uygulama yapılır.

AMİNOMAS

Damlamadan: 1-1,5 kg / da

Yapraktan: 100-125 ml / 100 lt su

 Çiçeklenmeden önce ve sonra 2-3 uygulama yapılır.

COMBISOL

Damlamadan: 700 ml/da

Yapraktan: 300-400 ml/100 lt su 

Meyve oluşum döneminden hasat sonuna kadar uygulanır.

GUSTO

Damlama: 2-3 kg/da

Yapraktan: 200-300 ml/100 lt su

Çiçek meyveye döndükten sonra başlayarak meyve renge dönünceye kadar.

GRAVİTA

Damlama: 1-2 kg/da,

Yapraktan: 100-200 gr/100 lt su

Çiçeklenme başlangıcı, çiçeklenme dönemi ve meyve tutumu sonrası uygulanır

GLORY

DALMARE

Damlama: 1-1,5 kg/da

Yapraktan: 100-125 ml/100 lt su

Gözler patladığında taç yapraklar döküldükten sonra 2-3 uygulama yapılır.

KLASS 16-8-24

Doz: 350 – 400 gr/da

POTLIN K

KLASS 5.5.40

Doz: 350 – 400 gr/da

GRAVITA

Damlama: 1-2 kg/da,

Yapraktan: 100-200 gr/100 lt su

Çiçeklenme başlangıcı, çiçeklenme dönemi ve meyve tutumu sonrası uygulanır

COMBISOL

Damlamadan: 700 ml/da

Yapraktan: 300-400 ml/100 lt su

Meyve oluşum döneminden hasat sonuna kadar uygulanır.

GUSTO

Damlama: 2-3 kg/da

Yapraktan: 200-300 ml/100 lt su

Çiçek meyveye döndükten sonra başlayarak meyve renge dönünceye kadar.

Whatsapp Hattı
1
Nasıl yardımcı olabiliriz?
Scan the code
Merhaba.
Size nasıl yardımcı olabiliriz?